viernes, 30 de agosto de 2013

Romania "low cost"

Fiecare individ se naste pe ... hai sa nu-i mai zic "locul lui" (pentru ca este un termen confuz) ci pe ... "al lui, rezervat loc" (rezervat ... ca la "cinema" sau, ca in avion, dar nu ca in cele "low-cost"), fiecare cu ... "locul lui".
Pe roman l-a adus (dintotdeauna) o "barza low cost" intr-o "tara low cost", la "cozi low cost", in "tramvaie, troleibuze, autobuze si trenuri low cost" iar mai nou in "autocare, microbuze si ... avioane low cost".
Nici nu avea de unde sa invete sa-si "tina" locul cata vreme nu incapea, in ciuda oricator "avansati, va rog" nici macar sa urce de pe scara.



Romanul ... daca nu "tine" el un loc, cuiva din al sau anturaj, daca nu face el un "schimb de locuri" daca nu "sare peste rand", nu se simte bine.
Plecat ... in lume, am facut de la varsta frageda cunostinta cu "cozile de la cantina",  cu cele de la "intratul" dar mai ales de la "iesitul" din scoala, si cu toate rudele "cozilor" (mai mari sau mai mici) ce erau peisaje nelipsite din relieful romanesc (sau invers).
Sa fi pierdut oricat, sa pierd oricat, nu trec peste rand nici sa  ma tai.
"Armata" (de fapt ... "serviciul militar") apoi "campul muncii", "viata in general" mi-a tot confirmat si reconfirmat ca "adversarul" este un "lovitor sub centura" ... profesionist.
Desi este mult mai usor, mult mai putin periculos si mult mai productiv pe termen imediat si scurt sa mergi pe un drum lat cat latimea unui aeroport intreg am preferat si prefer sa pasesc pe "calea de mijloc", aceasta "sarma" intinsa peste prapastie de pe care nu-ti permiti luxul de a face un pas in laturi.
A fost (si-mi este) greu. Lupta e ... nedreapta, este de o nedreptate strigatoare la cer dar, asta fiind "oxigenul" de care am nevoie pentru a-mi mentine homeostazia la stadiul de "a fi".
Romanul a schimbat "naveta" cea de "scurta" si cea de "medie" distanta  pe o alta de "lunga" si "foarte lunga"
distanta.
De unde pana la inceputul "marii invazii" venea acasa "la zi" sau "la saptamana" acum, dupa 20 de ani de "batatorit poteci" vine acasa "la an" sau "la ani".

Nu scriu aici, spre a ma plange, si nici spre a acuza pe cineva. 
Sunt insa (ca intotdeauna) scame pe hainele tale pe care le vede mult mai bine un altul, decat tu insuti.
Daca-ti e prieten, te informeaza iara tu, alegi singur daca sa-ti scuturi scama sau sa te inobilezi cu ea.


Scuze! Acest articol despre este deocamdată un ciot.


No hay comentarios:

Publicar un comentario