sábado, 4 de febrero de 2017

Între "sănătate", "tuse" si "junghi", în 2014 românul a ales "tusea" si "junghiul"

Alegem.
Alegem intre "ce vrem" și "ce nu vrem".
Clipa de clipă alegem intre "vreau asta dar, nu vreau asta". 
Limitați intre "asta sunt în stare sa fac", "asta nu sunt în stare sa fac"
In general, mai multe sunt cele ce vrem (mai multe ne sunt dorințele), decât cele de care suntem în stare sa ni le transformam din dorințe în realitate (adică "putințele"). 
Și tot în general, cel mai rău este când exista o imensa majoritate formata din oameni care nu își fac cumpănirea corecta intre ceea ce isi doresc și ceea ce sunt în stare sa își împlinească (dintre propriile dorințe).
Mă îndoiesc ca "mâine", va ști sa aleagă mai bine decât "ieri" , cel ce ieri nu a știut sa spună . . .  ce vrea (ce dorește), și ce nu vrea (ce anume nu dorește).



Intre Democrație și ne-Democratie, în noiembrie 2014 romanii au ales ne-Democratia, excluzand Democrația de la masa de joc (și satisfacandu-i astfel declarata dorință a lui ponta).
Pentru mine, stituatia politica din Romania, arata (inca din 90, dar hai sa ma refer la segmentul "vara lui 2014" si momentul actual (februarie 2017) cam asa cum se vede in reprezentarea de mai jos.

Diagrama de calificare politică
Diagrama asta am botezat-o "diagrama de calificare politică" si consider ca pentru atingerea acelui "minim 50%" de "calificare politică" ii sunt necesari omului in primul rând, "cei șapte ani de acasă".
Lângă acești "șapte ani de-acasă" orice acumulare de cunoștințe nu poate fi decât benefică speciei din care individul uman face parte, in schimb, lângă lipsa celor șapte ani de acasă acumularea de cunoștințe conjugata cu vreuna dintre cele doua extreme ("tusea" sau "junghiul") nu fac decât sa producă (precum virusul), o individuala întărire dar contribuientă  la înrăutățirea sănătății speciei din care individul uman face parte.
.
Definirea pe care o fac eu pe-aici este "figurativă" si nu trebuie luata "mot-a-mot".
Fiecare vede lucrurile din punctul lui de vedere, si fiecare este îndreptățit sa se creada cum il satisface.

Ceea ce vreau eu sa reprezint cu ajutorul acestei imagini, este faptul ca un basist (care . . .  n-ar fi basist dacă nu s-ar regăsi lângă Băsescu) de la inaltimea unei calificări intr-ale Democrației care depășește aceasta (imaginata de mine) bariera de 50%, nu are cum se cobora la nivelul vreuneia dintre cele doua "aripi" useliste.
Nivelul de calificare, în orice domeniu, se recunoaște mai inainte de orice, prin nivelul teoretic de cunoaștere al acelei profesii.
Democrația este un "domeniu profesional, si cuprinde mai multe clase de profesiuni (asa cum "prelucrarea prin așchiere cuprinde strungari, frezori, rabotori, rectificatori): democrația liberala, social-democrația, liberalismul, etc.
Ca si atunci când ai fi antreprenor si ai vrea sa angajezi un strungar, un frezor, sau altfel de profesional, dacă ești tu (ca antreprenor) la rândul tău, bine pregătit profesional, recunoști (determini) "din vorbe" capacitatea profesionala a celuilalt.
Asta pentru ca fiecare meserie are propriul ei limbaj, și fiecare propriu limbaj are propriile sale niveluri, ceva asemanator tabelului de nivel de engleza de mai jos:
Tabla comparativa de nivel de engleza

   Asa cum ca roman care domini limba ta materna, recunoști un străin ca e străin de limba, tot la fel se cunoaște (si se recunoaște) omul dacă e străin sau dacă e "de-al locului", despre orice domeniu am face vorbire.
Nimeni nu este obligat sa îmbrățișeze profesia asta numita "Democrație", fiecare e liber (cel putin din partea mea) sa urmeze ce profesie vrea, atat in domeniul strict profesional, cat si in domeniul politic, dar tot atat de liber sunt si eu sa caut sa ma aliez cu persoane care vorbesc limba asta straina numita Democratie, cel putin de la nivelul A in sus.
Ca sa dau un exemplu care sa serveasca unei anume reprezentari, hai sa zic ca persoane precum Basescu sau Udrea, se coteaza (in opinia mea) in cadrul unui tabel de cunoastere al Democratiei, asemanator celui de nivel de engleza) cam intre limitele nivelelor B1 / B2, ceea ce e destul de mult tinand cont de faptul ca vorbitori ai acestei speciale limbi, nu prea sunt multi.

Mai multe despre asta "limba străină" gaseste (cine e amator) sub acest link "Democratia", sau, intr-un mod mai amplu, sub acest link "Enciclopedie Politica".
Cam asa.
Toate cele bune! în 
  

No hay comentarios:

Publicar un comentario