viernes, 30 de agosto de 2013

Românul cel ... european

Exista o majoritate (intre românii cei carora a lor Societate le-a creat atât de "speciale circumstante" incât au
trebuit sa-si cumpere pe bani grei propria dezradacinare) intre romanii emigrati (si ma refer doar la cei din spatiul Comunitatii Europene pentru ca aici ilogicul es mai la el acasa ca niciunde) carora le-a fost tras ... Pamantul, de sub picioare.
Nu-i vorba ca ar fi asta, vreo noutate (in "bogata" istorie a speciei umane) ci ca se face ... magaria asta, cu acte legale mai in regula ca nicicând.



Sa vedem ce se intampla:
"Comunitatea Europeana" este o noua tara, constituita la dorinta exprimata (prin vot) de o "mare majoritate" a fiintelor cu chip de om contemporane.
Ca orice tara, si Comunitatea Europeana este ... ceea ce spaniola denumeste ca : "persona de existencia ideal" (sau cu alte cuvinte, "persoana juridica").
Deci (folosind in discutie "limbajul militar"), aceste alcatuiri sociale ("vechile 27 de tari" si "noua tara") sunt "egale in grad" dar nu si "egale in functie" si cum ... cel putin "cei care au facut armata" stiu ca "functia doboara gradul", asa se petrec lucrurile si in acest caz ce-l disec eu aici.
In teorie "Europa" este, chiar mai mare in grad numai ca (la fel ca in orice domeniu) vechile metehne sunt mult mai greu de  ... dezbarat, fiind piedica principala in calea dobandirii unora noi.

Astfel, desi in teorie "tot romanul" este "cetatean ancorat cu picioarele in acea parte a Pamantului care se numeste "Europa", in practica rolurile acestei "piese" ascund in spatele mastilor de europeni "indivizi-bâtă" care fac din co-europeni de-ai lor "indivizi - minge" (de bassebal).
Problema nu-i usoara, este extrem de incalcita iar "incalcitorii de profesie" fac tot ce depinde de ei spre a se mentine apele cat mai tulburi pentru ca este exact ce le trebuie lor pentru acapararea prazii.

Am putea sa categorisim subiectul "roman" ....  Scuze! Acest articol despre este deocamdată un ciot.

No hay comentarios:

Publicar un comentario